Wat zijn soorten haarstyling?

Type 1B is recht maar niet zo plat als 1A en wordt gekenmerkt door zijn gemiddelde textuur. Het kan een krul vasthouden, vooral aan de uiteinden, en het heeft meer body en textuur. Nogmaals, je moet zware boters en serums en veelvuldig wassen met shampoo vermijden, vooral als je steil haar fijn is. Leer in plaats daarvan volume aan de kroon toe te voegen om het haar er vol en aantrekkelijk uit te laten zien.

Type 2A-haar heeft die prachtige strandgolven die velen van ons wensen. Het is redelijk recht in de buurt van de hoofdhuid, een golvende structuur die begint nabij het oogniveau. Type 2B is samengesteld uit gedefinieerde golven en gaat meestal gepaard met een beetje kroezen. Net als het 2A-type is het platter aan de wortels en heeft het een verfijnder krulpatroon dat een ooggebied begint.

Het kroesste haar van de drie, type 2C-haar bestaat uit golven die erg strak zijn en om zichzelf heen krullen, wat een beetje veerkracht toevoegt en een duidelijk onderscheid tussen golvende en krullende haarpatronen uitwist. De streng heeft ook de neiging om een beetje grof te zijn, in vergelijking met andere golvende haartypes. Als je golven overpoetst en ze vervolgens rechttrekt om het kroezen te bestrijden, kun je dit prachtige haartype gemakkelijk verpesten. De sleutel tot het behouden van deze prachtige golven is het gebruik van de golvende haarstylingroutine, anti-kroesstylers en producten die de impact van vocht op je krullen bestrijden.

Het bepalen van je haartype kan je helpen de beste manieren te vinden om het te stylen en te verzorgen. Er zijn vier hoofdcategorieën voor haartypes; recht, golvend, krullend en kinky of opgerold. Voor elke categorie zijn er drie subcategorieën en het haar kan verschillende krulpatronen en diktes hebben. Wat werkt voor de ene haartextuur is anders voor de andere, sommige producten moeten worden vermeden en andere zijn essentieel.

Ben je klaar om met ons op haarverzorgingsreis te gaan? Om ervoor te zorgen dat je haar sterk, gevoed en er op zijn best uitziet, blijf je lezen om alles te weten te komen over haartypes. Veel klanten die een afspraak maken met hun kapper, vragen vaak om een knipbeurt of trim. Traditionele hulpmiddelen die tijdens kapsels worden gebruikt, zijn onder meer een kam, professionele haarstylingschaar en ontwarrende spray. Deze tools, samen met een verscheidenheid aan gespecialiseerde haarkniptechnieken, helpen een stylist het uiterlijk te bereiken dat zijn klant wenst.

Hoewel bekwame haarstylisten een breed scala aan snitten en stijlen kunnen leveren, moet rekening worden gehouden met de haartextuur van de klant voordat het proces wordt gestart. De meest gevraagde kapsels zijn lagen, bobs, pixiesneden, pony, lob en stompe sneden. De meeste kapsels hebben onderhoud nodig om de stijl te behouden, waarbij veel haarstylisten elke zes tot acht weken onderhoud aanbevelen. Boxvlechten zijn een populaire moderne look in verschillende gemeenschappen, met name onder jongere klanten.

Als ze professioneel worden gedaan, kunnen doosvlechten tot zes tot acht weken meegaan als ze goed worden onderhouden en verzorgd. Veel professionele haarstylisten zullen zich specialiseren in deze service voor hun klanten. Dit kapsel is de afgelopen decennia populair gebleven, vanwege het vermogen om universeel vleiend te zijn voor een grote verscheidenheid aan mensen. Een shag is een prachtige stijl voor klanten die proberen een bob of een pixie-snit uit te laten groeien.

Shags kunnen ook op verschillende manieren worden gestyled en kunnen met minimale inspanning van chic naar elegant gaan. Een veel voorkomende misvatting is dat alleen specifieke gezichtstypes een pony kunnen maken. Een pony kan vleiend zijn op verschillende botstructuren. Ze hoeven alleen maar te worden aangepast.

Klanten met een hartvormig gezicht zien er bijvoorbeeld geweldig uit met een lange, slappe pony die op oorlengte valt. Terwijl degenen met een ovaalvormig gezicht er geweldig uitzien met een dikke stompe pony die boven de wenkbrauw valt. Het is belangrijk om uitvoerig met klanten te overleggen voordat u een pony knipt, om er zeker van te zijn dat er geen miscommunicatie is over het gewenste eindresultaat. Hoewel ooit gezien als een „throwback-stijl” uit de jaren tachtig, is de klassieke mul weer populair geworden.

In plaats van tegen de haartextuur van de klant te werken, moet er echter speciale zorg en aandacht worden besteed om ervoor te zorgen dat deze look een moderne flair heeft. Deze stijl kan een leuke manier zijn om een anders gewoon kapsel te veranderen. Extensions zijn een van de meest populaire haarstylingservices die professionele salons klanten bieden. Er zijn verschillende methoden om extensions aan te brengen, maar de langst houdbare extensions zijn extensies die zijn gehecht aan individuele haarlokken.

Deze bonded hair extensions kunnen bij goed onderhoud zes maanden meegaan. Andere populaire methoden om haarextensies aan te brengen, zijn door middel van clip-ins, weefsels en fusies. Hairstyling helpt je om elegante opsteekkapsels, vlechten, golven en andere populaire kapsels na te bootsen die door klanten worden gevraagd. Je maakt jezelf ook vertrouwd met het identificeren van het haartype van je cliënt en het voorstellen van kapsels die werken met de haartextuur en lengte van een klant.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het stylen van het haar om te voorkomen dat de kruldefinitie wordt beschadigd en naar beneden blijft, en het is het beste om kapsels te vermijden die aan de hoofdhuid of haarlijn trekken. In tegenstelling tot sommige producten, zoals haargel, die het haar hard van structuur maken, maakt haarwas het haar buigzaam. In tegenstelling tot de andere subcategorieën van golvend haar, is 2C-haar golvend vanaf de wortel en creëert het een prachtig, gedefinieerd golfpatroon. Begin dus met de lijst met haartypes om je unieke haarcode te achterhalen en leer je te koesteren in plaats van ertegen te vechten.

Het identificeren van uw haartextuur of -texturen kan u echter helpen ze adequaat te versterken en te voeden. Haarvolumizers bevatten bevochtigingsmiddelen, die werken door vocht van de omliggende gebieden naar de haarstreng aan te trekken, waardoor het haar opzwelt en het er dikker uitziet. Hoewel sommige haarcritici beweren dat er maar één type steil haar is (ahum, steil), ben ik van mening dat er een spectrum aan texturen is. Pomades en boters zijn geweldig voor slanke stijlen, tweestrengige wendingen en twist out, vooral op type 4-haar.

Als uw haar bij het uitvoeren van de vlottertest nog steeds drijft, maar niet op het oppervlak, heeft u waarschijnlijk een gemiddelde tot normale porositeit. Het is een stijl die zijn krullen behoudt als het nat of droog is, maar bij het stylen is het belangrijk om krimp te overwegen voor als het haar droog is. Maar één ding hebben alle steil haartypes gemeen? Die megawatt-glans, dankzij het feit dat de olie van je hoofdhuid gemakkelijk over de lengtes van je lokken kan glijden en glijden om ze gehydrateerd en gezond te houden. Een populair ingrediënt in natuurlijke haarsprays is Arabische gom, die is gemaakt van het sap van verschillende soorten acaciaboom.

Deze vier categorieën hebben elk drie subcategorieën die het krulpatroon, of het ontbreken daarvan, en de haardikte beschrijven. Het is belangrijk om te onthouden dat de meeste mensen niet slechts één type haar hebben, mijn krullen zijn bijvoorbeeld van nature een mix van type-2-golven en type-3-krullen. Hoewel de hierboven genoemde haarstylingproducten het meest worden gebruikt, zijn er ook andere soorten producten. .