Verbetert een knipbeurt de geestelijke gezondheid?

Kapsels hebben een directe invloed op de geestelijke gezondheid. Die post-pandemische look met lang haar kan uw gezondheid meer beïnvloeden dan u weet. Een knipbeurt krijgen betekent meer dan in elkaar kijken. Het kan uw risico op ziek worden verminderen, uw haargezondheid behouden en u tegelijkertijd mentaal gezond houden.

Hieronder staan drie gezondheidsredenen om vandaag een sessie met je haarstylist te plannen en die lange lokken te knippen. Existentiële psychotherapeut Sara Kuburic is het eens met de noodzaak om controle te hebben als een groot motief achter emotionele kapsels. Ze deelt dat het „ook ons zelfvertrouwen kan vergroten en ons een beter gevoel over onszelf kan geven. Een haarverandering kan een nieuw begin markeren of symbolisch zijn voor loslaten (letterlijk).

Met uitstekende programma's zoals BarberTalk die helpen om de kennis van de tekenen van psychische problemen te bevorderen, ze kunnen een enorm verschil maken en zelfs levens redden door hun klanten aan te moedigen de hulp te krijgen die ze nodig hebben. Voorafgaand aan de pandemie had het VK al te maken met grote aantallen problemen met betrekking tot geestelijke gezondheid. Zoals ik al zei, als slechts een knipbeurt van 30 minuten en gewoon een praatje iemand kunnen helpen zich een klein beetje beter te voelen over zijn dag, ben ik er helemaal voor. Hoewel het misschien verrassend lijkt, staan kappers en kappers waarschijnlijk in de frontlinie van steun voor mensen die psychische problemen bestrijden.

Ondanks de inspanningen van zorginstellingen, liefdadigheidsinstellingen en andere organisaties, denken veel te velen van ons dat er een stigma is verbonden aan het hebben van een geestelijk gezondheidsprobleem. Terugkijkend, er zijn veel beroemdheden en bekende mensen die hun kapsels drastisch hebben veranderd als gevolg van veranderingen in het leven en ongelukkige omstandigheden, inclusief hun geestelijke gezondheid. Door beschadigde haren te verwijderen, bevorderen kapsels een gezonde haargroei en stopt de verspreiding van gespleten haarpunten door de lokken. Als je je echter neerslachtig en depressief voelt over hoe je eruitziet, ga dan naar een gerenommeerde salon en laat je haar professioneel slagen om een nieuwe versie van jezelf te creëren en daarbij je mentale welzijn te stimuleren.

Heel erg bedankt, en het is alsof hun hele humeur gewoon een boost krijgt van, zoals ik al zei, gewoon een eenvoudig kapsel. Hoewel er in het hele land veel getalenteerde haarstylisten zijn, het kan best moeilijk zijn om een kapsel te repareren dat is opgebouwd vanwege een noodlijdende stemming of een slechte dag voor geestelijke gezondheid. Hoewel het uiteindelijke effect van de pandemie op de geestelijke gezondheid van het land nog enige tijd niet bekend zal zijn (COVID-19 zal talloze wetenschappelijke en sociologische onderzoeksdocumenten en veel boeken ter waarde van bossen genereren), schetsen opkomende studies een somber beeld.