Welk kapsel past bij een lange gezichtsvorm?

Zachte krullen en golven zullen je gelaatstrekken opheffen, terwijl het verhogen van het volume van je haar aan de zijkanten de illusie geeft van een kortere gezichtsvorm. Een gelaagde krullende stijl van gemiddelde lengte ziet er het beste uit bij mensen met lange gezichten, omdat het door de achterkant, zijkanten en bovenkant is gelaagd met veel body en veerkracht. Hier laat Olga Kurylenko zien hoe een pony kan helpen om je gezichtssymmetrie in evenwicht te brengen en zelfs een groter voorhoofd te flatteren. Ik kan geen genoeg krijgen van gordijnpony op langwerpige gezichtsvormen, zegt Lehmann.

Ze zijn niet alleen in stijl, maar ze verkorten het uiterlijk van het voorhoofd om het gezicht ovaler te laten lijken. Kerry Washington's half-up, half-down 'do is op zoveel manieren vleiend. Ten eerste geven natuurlijke krullen volume en breedte. Nauwelijks aanwezige krullende pony dient om het gezicht in te korten.

De schouderlengte is slechts de kers op de taart. Een paar lagen onder de pony, die het hoge voorhoofd volledig bedekken, maken dit fantastische kapsel aan de bovenkant een beetje volumineuzer, wat de langwerpige kracht van de zijlokken vermindert. Deze lange maar gestructureerde look met strandgolven is het bewijs dat het juiste kapsel je gezichtsvorm kan veranderen. Je wilt je kapsel relatief plat op de bovenkant van je hoofd of kruin houden om te veel lengte en verticale lijnen te vermijden.

Geïnspireerd door de boho-chique kapsels uit de jaren 70, past dit rommelige gelaagde kapsel perfect bij dames met langwerpige gezichtsvormen, ongeacht hun haartype. We zien een slappe pony over het voorhoofd, een flatterende kinlengte, en trendy grunge-geïnspireerd kapsel. Een halflange shag met schokkerige pony is een geweldig kapsel om een lang gezicht in te korten en tegelijkertijd de ideale ovale gezichtsvorm te creëren met perfecte face-framing-lagen. De lange maar gestructureerde look van Blake Lively is een positief bewijs dat het juiste kapsel de vorm van je gezicht kan veranderen.

Voor bob-kapsels zoals deze ben ik dol op een goed gestructureerde haarlak van droogshampoo, een spray op poederbasis. Als je lang haar en een lange gezichtsvorm hebt, ga dan voor golvende gelaagde kapsels die de lengte van je haar breken en je gezicht niet naar beneden slepen. Een van de meest individualistische korte kapsels voor lange gezichten, deze losgekoppelde bob voorkomt dat je lokken plat tegen je hoofd liggen, wat een langwerpig effect heeft. Je hebt misschien de juiste outfit, accessoires en make-up gekozen, maar een kapsel dat niet bij je gezicht past, kan je stijl breken.

Ideaal als je halflang tot kort haar hebt en zin hebt in verandering, de schokkerige lob aan de zijkant is een langere versie van de klassieke bob en een geweldige oplossing als je niet naar een pixie-snit of naar een langer kapsel neigt. Hieronder staan enkele visuele voorbeelden, maar het belangrijkste hier is om de principes te begrijpen van hoe lijnen en texturen in kapsels uw langwerpige gezicht kunnen corrigeren. Echter, het krijgen van een rijke natuurlijke schaduw en het krabben van wat zeezout in je slot is vaak alles wat je nodig hebt om een onberispelijk kapsel te krijgen.