Hoe definieer je haar van het 4-type?

Type 4 (Coily) Coily haar, gewoonlijk aangeduid als Afro-gestructureerd of kinky haar, is van nature erg droog en sponsachtig van textuur en kan zacht en fijn of grof en taai zijn. Strengen vormen zeer strakke, kleine krullen van zigzags direct vanaf de hoofdhuid en zijn vatbaar voor grote krimp. Meer specifiek heeft type 4A-haar zeer strakke S-vormige spoelen en heeft de neiging taai of fijn te zijn. Dit soort kinky haar maakt een adembenemende afro, maar het behoudt meestal niet zo goed de kruldefinitie zonder veel moeite.

De producten en instelmethoden die u gebruikt, zullen het verschil maken. Hier leest u hoe u uw 4A-krullen kunt definiëren. Type 4b-haar heeft dicht opeengepakte krullen die strakker zijn dan 4a. Type 4 haar staat bekend als kinky of coily.

De subclassificaties van A tot C zijn gebaseerd op de breedte of diameter van uw golf-, krul- of spoelpatroon. Type A's hebben het breedste patroon, Type Bs bevinden zich in het midden en Type Cs hebben de kleinste van de drie. Haarvorm en textuur worden het best bepaald als je haar drijfnat is. In één oogopslag verschijnt type 4-haar als een massa strakke spoelen boordevol vitaliteit.

Dit haartype wordt geleverd met een sponsachtige haartextuur die zacht en fijn of ruw en grof kan aanvoelen, afhankelijk van de individuele haardikte. Net als 4b-haar is een 4c-haartype ook vatbaar voor uitdroging en vereist regelmatige hydratatie om een consistent patroon van haargroei te behouden en het haar gezond te houden. In dit voorbeeld zou je haar voornamelijk een combinatie bevatten van „O-vormige spiraalvormige krullen” en „S” -vormige krullende golven met gedefinieerde heuvels en valleien. Hoewel type 4-haar gewoonlijk kan worden geclassificeerd als krullend haar, zijn er enkele verschillen die 4b- en 4c-haar iets anders maken in hun krulpatronen.

Type 4 haar is misschien wat meer onderhoud nodig dan andere krultypes, maar reageert prachtig op de juiste routine. Het strakste krulpatroon van alle haartypes, deze microspoelen doen denken aan de vintage telefoonspoelen op oma's telefoon. Je zult merken dat type 3C-, Type 4C- en 4D-haartypes niet worden genoemd in de bovenstaande discussie, dat komt omdat ze niet waren opgenomen in het originele Andre Walker-systeem. Hoe kruller het haar, hoe moeilijker het is voor de natuurlijke oliën van je hoofdhuid om het helemaal langs de haarstreng te maken Type 4-haar is als Lombard Street in San Francisco, maar veel heter.

Vrouwen met type 3C-haar weten vaak niet wat ze met hun haar moeten doen, omdat het een beetje over het hoofd wordt gezien in de haarverzorgingswereld. Haartypes variëren van 1 naar 4; de overgrote meerderheid van zwart haar valt in het bereik van 3 tot 4, van golvend tot kinky. De beste haarproblemen met type 4-haar zijn het vermijden van klitten, het vasthouden van vocht en het bestrijden van krimp. Als het gaat om zwart gestructureerd haar, als u weet wat uw natuurlijke haartype is, kunt u erachter komen wat de beste manier is om het te verzorgen en te stylen.

Volgens NatuallyCurly is je haartype de sleutel tot het bepalen van de juiste producten en kapsels voor je haar. Naast een leave-in conditioner, profiteert type 4b haar ook van hydraterende haarserums die kunnen helpen vocht binnen te houden.