Wat een kapsel zegt over jou en je geestelijke gezondheid?

Een knipbeurt symboliseert dus vaak een „nieuwe start”. Maar in sommige gevallen kan een dramatische verandering wijzen op ernstigere psychische problemen die het leed weerspiegelen dat de drager doormaakt. Vrouwen hechten veel belang aan hun kapsels. Het is de enige fysieke eigenschap die gemakkelijk kan worden veranderd zonder grote opoffering, zoals een dieet.

Korte of bijgesneden kapsels bij een vrouw worden als zelfvertrouwen gezien als ze slank of fit zijn. Steil haar wordt gezien als formeler en zakelijker, vooral als het boven de schouders wordt gesneden, terwijl langer los haar een minder professionele manier aangeeft in de mannelijke dominante zakenwereld. Kort haar betekent ook dat je niet graag tijd verspilt aan je haar, waardoor er meer tijd overblijft voor andere dingen. Elk beeld dat je tegenkomt, kan je humeur beïnvloeden, inclusief en vooral het beeld van jezelf.

Hoe je jezelf van binnen en van buiten ziet, zal je helpen de weg vrij te maken naar zelfverbetering en acceptatie. Toevallig is je kapsel een van de vele factoren die de manier waarop je over jezelf denkt kunnen veranderen. Als je probeert een hoog niveau van zelfacceptatie en zelfliefde te creëren, maar je slecht voelt over hoe je eruitziet, een nieuwe kapselverandering kan een goede optie zijn om te overwegen. Zodra je je comfortabel begint te voelen in je huid (en je haar), krijg je de goedkeuring van jezelf, hoe je je ook voelt.

Een fris nieuw kapsel kan je zelfvertrouwen altijd een boost geven, zolang het maar professioneel wordt gedaan om schade te voorkomen. Toch kan een nieuw kapsel in bepaalde situaties bevrijdend zijn - waardoor we nieuwe stijlopties en manieren krijgen om onszelf aan de wereld te presenteren. In die tijd zorgden mensen veel minder snel voor hun eigen haarstyling, maar vertrouwden ze in plaats daarvan op wekelijkse bezoeken voor shampoos en sets. Er zijn veel kapsels die je subtiel kunt proberen zonder al te grote veranderingen aan te brengen en je perceptie van jezelf te riskeren, zoals een kleurverandering die gemakkelijk terug kan worden omgezet.

Hoewel er in het hele land veel getalenteerde haarstylisten zijn, het kan best moeilijk zijn om een kapsel te repareren dat is opgebouwd vanwege een noodlijdende stemming of een slechte dag voor geestelijke gezondheid. In tijden dat ik me bijzonder somber voelde over mezelf, heeft het krijgen van een nieuw kapsel me altijd een tijdelijke dosis oxytocine gegeven - het is een manier geweest om me beter over mezelf te voelen in tijden dat ik bijzonder laag was. Als je je echter neerslachtig en depressief voelt over hoe je eruitziet, ga dan naar een gerenommeerde salon en laat je haar professioneel slagen om een nieuwe versie van jezelf te creëren en daarbij je mentale welzijn te stimuleren. Gezien de hoeveelheid invloed die je haar heeft op je mentale welzijn en de manier waarop je jezelf ziet, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je nooit drastische veranderingen aanbrengt tijdens een emotionele tijd in je leven.

Een vrouw zal haar kapsel tijdens haar leven vele malen veranderen, wat tekenen kan zijn van haar steeds evoluerende persoonlijkheid en focus in het leven. Terugkijkend, er zijn veel beroemdheden en bekende mensen die hun kapsels drastisch hebben veranderd als gevolg van veranderingen in het leven en ongelukkige omstandigheden, inclusief hun geestelijke gezondheid. Hoewel het moment vandaag nog steeds zwaar wordt onderzocht door de media, zat Spears destijds midden in een scheiding, naar verluidt te maken met een stoornis in middelenmisbruik en worstelde met een psychische aandoening.