Wat symboliseert een knipbeurt?

Een knipbeurt gaat vaak over jezelf transformeren en het verleden loslaten. Loslaten wat veilig voelde, angst afwijzen en verandering en het onbekende omarmen. Kapseldromen kunnen ook gebeuren als je de vele verantwoordelijkheden die je op je hebt genomen niet voltooit. Wanneer je een knipdroom tegenkomt, stel jezelf dan deze paar vragen om dichter bij de interpretatie te komen.

Hoewel ze wel zegt dat uiteenvallen en verlies enkele van de meest voorkomende redenen zijn waarom mensen kiezen voor een gedurfd nieuw kapsel, Forshee vertelt Elite Daily dat positieve levensveranderingen, zoals het krijgen van een baby, een nieuwe relatie beginnen, of een promotie krijgen, kan je ook inspireren om voor een andere 'do te gaan. Net zoals een knipbeurt het uiterlijk van een persoon verandert, symboliseren kapseldromen ook veranderingen die je momenteel in de echte wereld doormaakt. Aan de ene kant, zegt Gary Baker, creatief directeur van UNITE Hair, kan een knipbeurt een echte verklaring van verandering zijn, vooral omdat het zo visueel en onmiddellijk is, vertelt hij Elite Daily. Als de enige reden waarom je een nieuw kapsel nastreeft, is om een nieuwe jij uit de salon te komen, dan wil je misschien opnieuw evalueren waarom je in de eerste plaats een knipbeurt krijgt.

Integendeel, een kapseldroom kan er ook op wijzen dat u de beslissingen en levens van anderen beheerst. Lauren Appio, een psycholoog en loopbaancoach in Manhattan, vertelt Lifehacker dat een kort kapsel ons zelfs gevoelens van verhoogde zelfverzekerdheid kan bijbrengen. Het belang van zulke fictieve verwanten komt ook tot uiting in het verhaal rond de afkomst van Miesko, eerste christelijke heerser van Polen, wiens vader, Semovith, onderging een rituele knipbeurt door toedoen van twee vreemden tijdens een dronken feest waar een vat bier zich wonderbaarlijk bijvulde. Hij vertelde een moreel verhaal over hoe een ridder die verheerlijkte in zijn weelderige haar droomde dat hij werd verstikt door zijn eigen lokken en vervolgens snel het nieuws verspreidde dat kapsels nodig waren in heel Engeland.