Wat zegt kort haar over jou?

Vrouwen hechten veel belang aan hun kapsels. Het is de enige fysieke eigenschap die gemakkelijk kan worden veranderd zonder grote opoffering, zoals een dieet. Korte of bijgesneden kapsels bij een vrouw worden als zelfvertrouwen gezien als ze slank of fit zijn. Steil haar wordt gezien als formeler en zakelijker, vooral als het boven de schouders wordt gesneden, terwijl langer los haar een minder professionele manier aangeeft in de mannelijke dominante zakenwereld.

Kort haar betekent ook dat je niet graag tijd verspilt aan je haar, waardoor er meer tijd overblijft voor andere dingen. Niet elke vrouw is bereid om te experimenteren met korte kapsels. Het vergt echt lef en vooral vertrouwen. Mannen voelen zich aangetrokken tot vrouwen met een hoog zelfbeeld en kort haar laat hen dit onmiddellijk weten.

Lauren Appio, een psycholoog en loopbaancoach in Manhattan, vertelt Lifehacker dat een kort kapsel ons zelfs gevoelens van verhoogde zelfverzekerdheid kan bijbrengen. Al het bovenstaande betekent natuurlijk dat vrouwen die de beweging van kort haar omarmen, op de een of andere manier als zelfverzekerder en sterker worden beschouwd. Hoewel een vrouw met een pixie-snit sterk en zelfverzekerd kan zijn, wordt een vrouw met lang, gelaagd haar beschouwd als een sekssymbool. Als het kapsel zelf erg zacht en gefilterd en vrouwelijk is, kan het grillig zijn, zodat het zeker iets over de persoonlijkheid kan zeggen.

Een vrouw zal haar kapsel tijdens haar leven vele malen veranderen, wat tekenen kan zijn van haar steeds evoluerende persoonlijkheid en focus in het leven. Degenen met steil haar die het krullen, betekenen dat ze hunkeren naar meer avontuur in hun leven, terwijl degenen met krullend haar die het rechttrekken een minder chaotisch leven willen, waardoor je meer rust en controle krijgt. Als je een superkort wash-and-go-kapsel hebt, betekent dit hoogstwaarschijnlijk dat je je niet druk wilt maken over dingen in het leven, inclusief je haar. Andere haarkleuren betekenen iets in combinatie met je gelaatstrekken, maar rood haar is de enige die op zichzelf opvalt en iets op zichzelf betekent.

Er moet een gelaagde snit worden gedaan om er op zijn best uit te zien, dus als je lagen hebt, is de kans groot dat je overal een perfectionist bent, inclusief je haar. Niet alleen kunnen je gelaatstrekken je het een en ander over jezelf vertellen, je kapsel kan ook dingen over jou onthullen, zegt Jean Haner, een expert in gezichtslezen en auteur van The Wisdom of Your Face,. Vrouwen met krullend haar zijn ook genereus en hebben de neiging om alles, zoals het voltooien van taken, sneller te doen dan andere mensen. Zulke vrouwen kunnen chaos in hun leven hebben en eenvoudige kapsels houden hen erg gefocust en ongecompliceerd in het leven.