Hoe beïnvloedt je haar je geestelijke gezondheid?

Onderzoek vindt ook een lager risico op depressie bij kinderen met goede gezinsondersteuning. Andere aandoeningen Behalve angst kunnen personen met de diagnose OCS, stoornis in de impulsbeheersing en bipolaire stoornis ook haaruitval ervaren. Trichotillomanie creëert een onweerstaanbare drang om het haar uit je hoofdhuid, wenkbrauwen en mogelijk andere delen van het lichaam te trekken. Dit soort gedrag komt het meest voor bij mensen met OCS en kan de haarzakjes permanent beschadigen als het onbehandeld blijft.

Andere psychische aandoeningen kunnen indirect haarproblemen veroorzaken vanwege de medicijnen die worden gebruikt om ze te behandelen, zoals bètablokkers, antidepressiva en verschillende stemmingsstabilisatoren. Enkele van de meest voorkomende oorzaken van haaruitval zijn vrouwelijke en mannelijke kaalheid, ook bekend als androgenetische alopecia, evenals schildklieraandoeningen en bloedarmoede door ijzertekort. In vergelijking met de algemene bevolking hebben mensen met haaruitval een verhoogde prevalentie van psychiatrische stoornissen, waaronder een depressieve episode, een angststoornis, sociale fobie of een paranoïde stoornis. Als u gespannen, bezorgd of depressief bent vanwege haaruitval, is het belangrijk om manieren te vinden om met uw gevoelens om te gaan.

Om te bepalen of een extreem kapsel een gezonde manier is om ermee om te gaan, stelt Newman voor om jezelf af te vragen of je de beslissing neemt vanuit een krachtige plek, een plaats van angst, of probeert het te gebruiken als een synthetisch middel voor interne verandering. Het haarverlies verandert het uiterlijk van een persoon, vooral wanneer de wimpers en wenkbrauwen worden aangetast terwijl ze het gezicht van een persoon definiëren. Haarverlies (alopecia) is een veel voorkomend probleem dat tot 50% van de mannen en vrouwen gedurende hun hele leven treft. In tijden dat ik me bijzonder somber voelde over mezelf, heeft het krijgen van een nieuw kapsel me altijd een tijdelijke dosis oxytocine gegeven - het is een manier geweest om me beter over mezelf te voelen in tijden dat ik bijzonder laag was.

Op basis van de gegevens werd opgemerkt dat in de leeftijdsgroep van 18-30 jaar 30% mannen en 27% vrouwen haarvalproblemen meldden die hun sociale leven beïnvloedden. Diffuus haarverlies kan ook worden veroorzaakt door alopecia areata, medicijnen en verschillende systemische ziekten, waaronder bloedarmoede, hyperandrogenisme en schildklieraandoeningen. Om deze reden kunnen ernstige gevallen van alopecia areata een behandeling vereisen om het haar normaal terug te laten groeien. Er zijn talloze lichamelijke symptomen geassocieerd met de aandoening, waaronder hartproblemen, orgaanschade en zelfs haaruitval.

Het begrijpen van de negatieve impact die stress en psychische problemen hebben op de haargroei kan patiënten motiveren om te zorgen voor een meer holistische benadering van welzijn. Psychiatrische stoornissen, zoals acute angst en endogene depressie, worden ook beschouwd als mogelijke oorzaken van diffuus haarverlies. Wat de reden voor uw haaruitval ook is, het zal er zeker voor zorgen dat u zich emotioneel en gespannen voelt. In de tweede seizoensfinale van Girls neemt Hannah Horvath ondertussen een schaar in haar haar na een slechte OCS-spreuk waarin ze haar trommelvlies doorboorde met een q-tip en er niet in slaagde op één dag een boek te schrijven.