Welk type kapsels passen bij mijn gezicht?

Het beste kapsel is er een die bij je gezichtsvorm past. Zachte lagen en gordijnpony's werken goed voor. Zachte lagen en gordijnpony's werken goed voor rechthoeken, omdat het de kaak en het voorhoofd verzacht, zonder het gezicht te verlengen. Ovale gezichten hebben geluk, omdat de uitgebalanceerde vorm bij de meeste stijlen past, maar er uitstekend uitziet met stompe bobs of lange golvende krullen.

Ondertussen verzachten zijdelen en lagen de sterke eigenschappen van dames met een vierkant gezicht, terwijl een lange zijgeveegde stijl hartvormige gezichten in evenwicht brengt. Diepe zijdelen op halflang of lang haar en slanke paardenstaarten zijn het meest geschikt voor ruitvormen met hun scherpe jukbeenderen. Ondertussen werken extra textuur en vorm met lange lagen of schokkerige pixiesneden goed voor ronde gezichten. Ten slotte, als je een driehoekig gezicht hebt, kies dan voor korte lagen of pony of een pixiesnede om je sterke kaak te compenseren.

Bovendien kan het verwarrend zijn wat al dat deskundige haarstylist-jargon echt betekent, dus wilden we licht werpen op de verschillende lengtes en stijlen die het beste bij je gezicht passen. Volgens de beroemde haarstylist Sarah Potempa wil je bijvoorbeeld hoogte en lengte creëren als je een rond gezicht hebt. Een kapsel met langere lagen zorgt ervoor dat je nek en gezicht slanker lijken, legt ze uit. We spraken met Potempa en andere stylisten voor hun tips over de stijlen die bij elke vorm passen.

Van vierkant tot rond, blijf scrollen voor de beste stijlen voor elke gezichtsvorm. Haarstylist Enzo Angileri uit Los Angeles zegt dat een verwarde bob of lob goed werkt met een vierkant gezicht, omdat het lagen benadrukt en de nadruk legt op vierkantheid. En als je fijne lokken hebt, kies dan voor stompe uiteinden zoals JLo, omdat ze zullen helpen om volheid te veinzen. Zendaya ziet er fel uit met haar lange, geborstelde golven.

Als je een vierkante gezichtsvorm hebt, kun je gerust spelen met wat volume, zegt beroemde haarstylist en natuurlijke haarexpert Kee Taylor. Vierkante gezichtsvormen passen heel goed bij volume aan beide zijden, waarbij de lengte vrijwel tot aan de kin is gesneden. Deze stijl zorgt voor een perfecte symmetrie tussen het gezicht en het haar. De hak van Sandra Bullock is een perfect voorbeeld van een schuine look waardoor een vierkant gezicht slanker lijkt.

Ga voor schuine bobs die langer aan de voorkant zijn en de breedte van de wangen bedekken, raadt Potempa aan. Om de fotowaardige afwerking van Bullock te krijgen, breng je een beetje stylingproduct aan voor superslank haar. Langere lengtes werken om een rond gezicht te verlengen. Lagen, zoals die hier op Isla Fisher te zien zijn, benadrukken je gelaatstrekken terwijl ze tegelijkertijd gewicht verwijderen en beweging toevoegen aan dikkere lokken.

Alleen omdat langere manen de traditionele snit kunnen zijn als aanvulling op een rond gezicht, wil nog niet zeggen dat je geen kortere stijlen kunt vinden die voor jou werken. Neem bijvoorbeeld de pixie-cut van Ginnifer Goodwin. Een volumineuze kroon en een diep zijgedeelte dienen om haar gezicht te verlengen, vertelt Serafino ons. Overweeg om harde hoekige stijlen, strakke krullen en dikke pony te vermijden, die allemaal het uiterlijk van een rond gezicht kunnen verkorten.

Ongeacht je gezichtsvorm, er is een bob met je naam erop. Chrissy Teigen's lob en zijn kraagbeengrazende lengte passen perfect bij haar rondere gezichtsvorm. Werk in een kleine hoeveelheid texturiserende spray om haar verleidelijke golven te krijgen. Alle gezichtsvormen kunnen een korte stijl rocken en je hoeft geen snit te hebben die je gezicht flatteert; als je er echter een wilt die als complementair wordt beschouwd, heb je opties.

Korte, strandgolven zijn bijvoorbeeld geweldig voor vierkante gezichten, terwijl een hoekige bob er super schattig uitziet bij mensen met een driehoekig gezicht. Over het algemeen heeft een zijgeveegde pony de voorkeur aan ronde, vierkante, diamanten en rechthoekige gezichten. Ondertussen past een stompe pony goed bij ovale en hartvormige gezichtsvormen. Natuurlijk zijn er veel meer opties als het gaat om pony, maar het is de moeite waard om je haartype en textuur, evenals levensstijl, te overwegen voordat je beslist welke pony geschikt voor je is.

Het goede nieuws is dat bijna alle meest trendy kapsels er geweldig uit kunnen zien op alle gezichtsvormen. Zelfs de pixie werkt op de meeste gezichtsvormen. Je kunt je foto uploaden voor haaranalyse en nadat je meer over je haar weet, zal de app de beste kapsels voor je identificeren. Daarom zijn de meest flatterende kapsels voor dames met ronde gezichten degene die definitie en vorm toevoegen.

Omdat diamanten een geweldige botstructuur hebben en veel om mee te pronken, zoals geweldige hoge jukbeenderen en schattige vrouwelijke kaaklijn, zien ze er vaak goed uit met geveegde lokken of zijgeveegde kapsels. Ook beschouwd als een rechthoekige gezichtsvorm of een langwerpige gezichtsvorm, vallen lange gezichten ergens tussen een ovaal en een vierkant, maar vereisen een subtiel aangepast kapsel om ervoor te zorgen dat het gezicht er niet nog langer uitziet dan het is. Maak gewoon je foto en upload of gebruik er gewoon een uit je filmrol en maak je klaar om te ontdekken welk kapsel het beste bij je past. Net als het ovaal is het een geweldige basis voor de meeste stijlen en is het veelzijdig genoeg om te werken met zowel extreem korte als langere kapsels, van buzzcuts tot Franse gewassen tot quiffs.

Sally Hershberger (NOMAD-haarstylist Scott Fabian) raadt mensen met een ruitvorm en lang haar aan om „een middendeel te schommelen” of met een gordijnpony te spelen, het helpt de illusie te wekken van een breder voorhoofd. Omdat er veel kapsels zullen zijn die bij uw gezichtsvorm passen, kan het moeilijk zijn om te weten waar u moet beginnen. Neem de zijkanten echter niet te kort gezien de breedte van de jukbeenderen, een kapsel dat aan de zijkanten bijzonder kort is, zal je oren alleen maar groter doen lijken. Symmetrisch en goed geproportioneerd, een ovale gezichtsvorm doet vrijwel elk kapsel recht, dus jij gelukkige jongen, de keuze is helemaal aan jou.

Natuurlijk is en zou deze score niet de basis moeten zijn van je waargenomen schoonheid, maar slechts een gids over hoe je het kapsel zou kiezen dat je natuurlijke kenmerken zou flatteren. Van daaruit kun je een beter geïnformeerde beslissing nemen of de stijl van je favoriete beroemdheid aanpassen aan jou. Wanneer u de principes begrijpt om de eigenaardigheden van uw gezichtsvorm te compenseren, kiest u gemakkelijk het kapsel dat bij u past. Het maakt niet uit voor welk kapsel of kapsel je gaat, het is belangrijk om producten te gebruiken die je helpen je haardoelen te bereiken.

.