Waarom soort haar heb ik?

De beste manier om erachter te komen waar je je in het spectrum bevindt, is door je haar te bekijken nadat je het hebt gewassen en het aan de lucht te laten drogen. Als het recht droogt zonder bocht of krul, dan ben je Type 1.Als het droogt met een lichte curve of S-vormige patronen, dan ben je Type 2.Controverse terzijde, veel mensen hebben ontdekt dat zelfs als het niet perfect is, deze specifieke reeks richtlijnen super handig kan zijn om je op zijn minst te helpen je krulpatroon te identificeren ( of patronen) zodat u weet waar u moet beginnen als u op zoek bent naar haarverzorgingsproducten. En als er iets is, wil je op zijn minst een winkel kunnen binnenlopen met een idee van wat je zoekt om je kostbare kroon te behandelen en enige basiskennis hebben van de beste manier om je haar te stylen. Je kunt je haarstreng ook vergelijken met een naaigaren.

Plaats een haarstreng langs de lengte van een draad. Als het net zo dik of zelfs dikker is dan de draad, heb je grof of dik haar. Als het min of meer dezelfde dikte heeft als de draad, heb je halflang haar. Als de haarstreng aanzienlijk dunner is dan de draad, heb je dun of slap haar.

Steil haar heeft de neiging vettig en plat te worden. Het is het beste om zware serums en boters te vermijden. Te vaak je haar wassen kan leiden tot de productie van meer oliën op de hoofdhuid. Droge shampoos en textuursprays zijn een veilig product voor mensen met steil haar.

Dik of dun, recht of golvend, krullend of kinky. Er zit meer in je haar dan alleen die simpele beschrijvingen. En hoe meer je weet over het haartype, hoe beter je behandeling van je haar wordt, waardoor je prachtige, gezonde lokken kunt rocken. Dit haartype ervaart de grootste krimp van ongeveer 75 procent of meer dan de andere texturen.

Je zult ook in staat zijn om de juiste producten te kiezen, zoals verhelderende shampoos en conditioners, omdat vettig haar de neiging heeft om sneller residu op te bouwen. Niet alleen dat, maar als u uw haartype kent, kunt u de juiste haarproducten voor uw haar kiezen, zoals serums, shampoos, maskers en borstels. De meeste mensen met gestructureerd haar hebben meer dan één type patroon op hun hoofd, dus je hebt misschien een combinatie van bijvoorbeeld kinky, krullend, golvend en krullend, voegt François eraan toe. Om uw type 2A-golven te maximaliseren, droogt u uw haar aan de lucht en werkt u eventuele hangende delen bij met een krultang.

Om de elasticiteit van je haar te achterhalen, moet je een natte haarstreng plukken en deze zoveel mogelijk strekken. Zoals het er nu uitziet, verwijzen de meeste mensen naar een bepaald haartypesysteem voor krullen, een systeem dat oorspronkelijk werd bedacht door haarstylist Andre Walker. Om je natuurlijke surfer-babe-golven te versterken, gebruik je een texturerende mist zoals de Ouai Wave Spray, verrijkt met rijsteiwit voor haar dat nooit knapperig of stijf is. Je krulpatroon wordt ook geïdentificeerd door de vorm die de haarlokken maken, of ze nu knikken, buigen of om zich heen winden in spiralen.

Daarvoor was ze contentschrijver en combineerde ze haar schrijf- en onderzoeksvaardigheden om meer dan 200 goed presterende artikelen over kapsels te schrijven, haarverzorging, en. Golvend haar valt in de categorie type 2 haar, of het nu nauwelijks te golvend is om recht te zijn of niet helemaal gekruld. Kroezen komt vaak voor bij dit type; als dat geen look is waar je van houdt, gebruik dan een sulfaatvrije, romige reiniger, zoals de Oyin Handmade Ginger Mint Co-Wash, die je haar niet nog meer uitdroogt. Dickey raadt aan om een luchtige mousse op waterbasis te gebruiken, zoals het Aveda Phomollient Styling Foam, om een beetje oomph aan de basis toe te voegen, waardoor het haar er luchtiger en voller uitziet.

De subtypes van haar zijn gebaseerd op de strakheid van de krullen of spoelen zoals je kunt zien in de onderstaande afbeelding.